Jürgen Lorenz är Gästrike Ekogas nya VD

04.10.2019

- Biogasen är ett förnuftigt sätt att ta tillvara energi från matavfall som vi alltid kommer att behöva ta hand om. Att vi har en av Europas större anläggningar för produktion av en miljöriktig energi skapar möjligheter för oss i regionen. Jag ser samarbeten framför mig som skulle kunna leda till att vi tillsammans med andra aktörer skulle kunna göra ett avtryck som en stark region avseende energi som ger en mindre miljöbelastning, säger Jürgen Lorenz, som tillträder tjänsten som VD för Gästrike Ekogas den 13 januari 2020.

Jürgen är idag regiondirektör på norskägda Vy buss AB - affärsområde Öst/Syd, som levererar kollektivtrafik i flera svenska städer och har ca 600 anställda. Att utveckla kollektivtrafiken till att leverera allt bättre för medborgarna, skapa samarbeten som gynnar samhället och få utmaningar att bli möjligheter har varit Jürgens ledord under tiden på Vy buss.

- Jürgen är precis rätt person för det här spännande uppdraget. Han har visat många gånger att han gillar utmaningar och kan leverera konkreta lösningar på olika typer av problem. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med Jürgen och skapa förutsättningar för att vår region får bättre tillgång till det här fantastiska bränslet som produceras i en lokal produktionsanläggning här, med lokal arbetskraft och råvaror härifrån. Att Jürgen både har ett brinnande samhällsengagemang och egenskaper som får människor att sträva åt samma håll, är mycket viktiga orsaker till varför han passar så väl för uppdraget, säger Therese Metz, ordförande i styrelsen för Gästrike Ekogas AB.

Till pressmeddelandet